fbpx

DERMALNI FILERI

dermalni_fileri

Što su dermalni fileri

Zadnjih nekoliko godina dermalni fileri postali su dio redovne estetske potrebe mnogih koji žele svjež i pomlađen izgled. Dermalni fileri su supstance koje se injiciraju u kožu i potkožno tkivo kako bi se korigirale bore i nabori na koži lica kao i za korekciju kontura lica. Ove supstance mogu biti prirodne ili sintetske. Najčešća vrsta filera koja se danas koristi je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina prirodna je tvar koja već postoji u našem tijelu i ima važnu ulogu u metabolizmu vode, a koži daje volumen i punoću.

Hijaluronski dermalni fileri su preparati na bazi hijaluronske kiseline kojima se uklanjaju neravnine na licu, nadoknađuje volumen, naglašavaju pojedini dijelovi na licu, a mogu se koristiti i za ispravljanje nedostataka na licu. Minimalno su invazivni i upravo zato vrlo traženi u estetskoj kirurgiji glave i vrata Poliklinike Džepina.

Prednost ovog tipa zahvata je brzo apliciranje i brz oporavak, jednostavna je procedura, a rezultati su odlični. Bitno kod ove metode je iskustvo doktora i korištenje kvalitetnih filera. U Poliklinici Džepina pacijente na konzultacijama doktor informira o mnogim vrstama materijala i preparata i preporučuje filere s kojima ima najbolja iskustva.
Sintetski fileri su preparati koji se proizvode u laboratoriju i ne postoje u našem organizmu. Iako su ove supstance umjetnog porijekla, one su biokompatibilne i ne izazivaju reakciju organizma. Aquamid je sintetski filer koji se najčešće koristi u Hrvatskoj, a njegova prednost je dugotrajni efekt.

Tko su kandidati za dermalne filere

Kandidati za dermalne filere su žene i muškarci koji žele osvježiti svoj izgled sigurnom metodom pomlađivanja. Pacijenti u Polikliniku Džepina dolaze na filere jer žele zadržati prirodan izgled, ali ujedno žele vratiti volumen koji koža gubi s godinama ili žele istaknuti neke dijelove lica poput usana, brade i slično. Primjena dermalnih filera ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i osobama ispod 18 godina.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata s dermalnim filerima

Dermalni fileri se ubrizgavaju tankim iglama u željena područja koja se žele estetski korigirati. Doktor u Poliklinici Džepina koristi provjerene metode injektiranja odabranog filera u količini koja je u skladu sa željama pacijenta i preporukama. Ovisno po opsegu zahvata, tipu filera i osjetljivosti pacijenta prije zahvata se pacijentima daje lokalna anestezija ili se nanosi anestetska krema. Tretman filerima je brz, jednostavan i ne zahtijeva poseban oporavak, samo mjere opreza za operirano područje.

Prednost hijaluronskih filera je što potpuno nestaju iz organizma prirodnim načinom bez tragova. Trajni implantati i fileri ostaju trajno. Pacijenti koji nisu sigurni žele li zahvat pomlađivanja botoksom ili filerom dobivaju sve informacije na konzultacijama kod doktora u Poliklinici Džepina i dobivaju dojam kako svaka od metoda djeluje na lice. Botoks se koristi kako bi blokirao živčane impulse i tako dovodi do opuštanja mišića u području primjene, dok se hijaluronski dermalni filer koristi najviše za prirodno popunjavanje volumena. Neki pacijenti biraju kombinaciju te dvije metode kako bi postigli najbolji učinak za rješavanje svojih estetskih želja.

KONTAKTIRAJTE NAS

Iskustva pacijenata nakon apliciranja dermalnih filera

Pacijenti nakon apliciranja dermalnih filera izražavaju veliko zadovoljstvo rezultatima. Dermalni fileri pacijentima osiguravaju izgled lica koji je pomlađen, njegove konture su poboljšane, a bitni dijelovi lica su posebno istaknuti. Fileri su neinvazivna tehnika estetske kirurgije koja brzo i uspješno transformira izgled lica.

Cijena dermalnih filera

Primjena filera je individualna, ovisi o svakom pacijentu i njegovim potrebama. Cijena ovisi o vrsti preparata, dozi i mjestu primjene.

Poliklinika Džepina svojim pacijentima nudi više načina plaćanja prilagođenih njihovim potrebama. Cijena hijaluronskih i ostalih dermalnih filera, kao i svih zahvata estetske kirurgije nalazi se u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon zahvata dermalnim filerima

Osvježeno lice, naglašene konture, vraćen volumen licu i pomlađen izgled stvarni su učinci dermalnih filera. Fotografije pacijenata prije i poslije pokazuju rezultate nakon zahvata hijaluronskim i drugim dermalnim filerima u Poliklinici Džepina.

OSTALI DERMALNI FILERI

Što je Aquamid®

Aquamid je filer koji se integrira s vlastitim tkivom i daje prirodan izgled i osjećaj. Sastoji se od 97,5 % vode i 2,5 % poliakrilamida zbog čega je neutralni hidrogel koji omogućava konstantnu izmjenu vode. Ekstremno je mekanog sastava, ne može se vidjeti niti osjetiti, ne apsorbira se i ostaje trajno na mjestu primjene. U prirodnoj je harmoniji s tijelom i karakterizira ga kemijska stabilnost poliakrilamida koji je glavni sastojak ovog filera. Zbog veličine same molekule ne dolazi do pomicanja u tkivima niti enzimske razgradnje tako da je siguran i postojan.

Aquamid je opsežno testiran u pretkliničkim i kliničkim studijama s periodom praćenja od 2 – 9 godina, a studije pokazuju da je Aquamid u tkivima okružen tankim slojem vezivnog tkiva koje dopušta izmjenu tvari i energije (ponajprije vode). Ne dolazi do otvrdnuća niti formiranja kapsule te su rezultati vrlo „mekani” i prirodni.

Pacijenti koji se odlučuju na Aquamid u Poliklinici Džepina žele dugotrajnu estetsku korekciju koja daje volumen, utječe na konturu i rekonstrukciju mekih tkiva lica i tijela. Aquamid se ne preporučuje za korekcije finih bora oko očiju, horizontalnih brazda na čelu, u slučaju ranije aplikacije trajnog filera te primjene resorptivnog filera unutar 6-12 mjeseci. Dojka i genitalno područje također nisu poželjne lokacije. Nove injekcije mogu se davati nakon najkraćeg perioda od dva tjedna, dok ne postoji maksimalni interval.

Aquamid je namijenjen za popunjavanje volumena usana, remodeliranje obraza, povećanje brade, korekciju nazolabijalnih brazdi i usnog kuta, dubokih bora lica. Moguće ga je uspješno koristiti i za korekciju deformiteta nakon rinoplastike ili drugih operativnih zahvata te lipoatrofije lica tj. gubitka masnog tkiva. Koristi se i u rekonstruktivnoj i estetskoj korekciji kongenitalnih ili traumatskih deformiteta, deformiteta nakon liposukcije, reviziji ožiljka.

Doktor u Poliklinici Džepina pacijentima uz primjenu filera može savjetovati i druge metode kako bi se postigao najbolji mogući učinak pomlađivanja. Neki tretmani poput botoksa, dermabrazije, pilinga, epilacije, tetovaže, estetskih stomatoloških procedura, lasera i drugih sličnih tretmana mogu izazvati upalnu reakciju kože. Zato je bitno takve zahvate ne raditi 6 mjeseci prije i nakon injekcije Aquamida. Aquamid se ne smije aplicirati na mjesto prethodno postavljenog trajnog implanta, a isto tako ne savjetuje se postavljanje trajnog implanta u područje već apliciranog Aquamida.

Oporavak nakon zahvata Aquamid dermalnim filerom

Nakon primjene Aquamida može se pojaviti privremeno crvenilo, bol, oteklina i svrbež. Preporuka je izbjegavati sunčanje, solarij, saune kao i hladan vjetar 4 tjedna nakon tretmana. Nakon toga, potrebno je kožu zaštititi zaštitnom kremom za sunčanje. Savjetuje se izbjegavati uzimanje nesteroidnih analgetika i preparata acetilsalicilne kiseline (Aspirin, Andol) prvih nekoliko dana nakon procedure radi povećanog rizika od krvarenja (hematoma) na mjestu primjene.

Nešto više o Aquamidu® možete pročitati na stranicama proizvođača.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.