fbpx

ASIMETRIJA GRUDI

asimetrija grudi
Što je operacija asimetrije grudi

Asimetrija grudi je stanje kada postoji razlika između jedne i druge dojke u njihovoj veličini, obliku ili položaju na prsnom košu. Također mogu postoji i razlike u veličini i obliku bradavica i areola grudi. Brojne su varijacije u vrsta i stupnju asimetrije. Nekada su razlike vrlo male ili gotovo neprimjetne i tada asimetrija grudi ne predstavlja problem za samopouzdanje i nije potrebna operacija. Kada je riječ o većem odstupanju, rješenje je u estetskoj korekciji asimetrije grudi. Ovim zahvatom rješavaju se i estetski problemi, kao i eventualni zdravstveni problemi nejednakih grudi.

U Poliklinici Džepina pacijentima se uspješnim i sigurnim operativnim zahvatom asimetrične grudi ujednačavaju kako bi se postigla simetrija.

Tko su kandidatkinje za operaciju asimetrije grudi

Grudi mogu biti prirodno asimetrične kod žena kod kojih je takva pojava genetski uvjetovana. Asimetrija se može javiti i uslijed hormonalnih promjena u pubertetu ili tijekom kasnijih godina nakon trudnoće ili menopauze. Kandidatkinje su pacijentice koje nisu zadovoljne izgledom zbog asimetričnih grudi, te imaju realistična očekivanja rezultata koji se mogu ostvariti operativnim zahvatom.

Sve punoljetne osobe su kandidatkinje za operaciju asimetrije grudi uz ispunjavanje nužnih zdravstvenih predispozicija koje doktor u Poliklinici Džepina prolazi na inicijalnom pregledu s pacijentima.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata operacije asimetrije grudi

Svaki slučaj asimetrije grudi je različit, te su metode korekcije asimetrije gotovo jednako brojne kao i varijacije u vrsti i stupnju asimetrije. Rješavanju ovog problema treba pristupati individualno. Za uspješnu korekciju asimetrije potrebno je posjedovati tehničku vještinu, iskustvo i osjećaj za sklad tijela.

U operativnoj korekciji asimetrije grudi treba koristiti sve raspoložive metode. Kada postoji samo razlika u veličini korekcija se može učiniti implantatima različite veličine operacijom povećanja grudi kako bi se izjednačila njihova veličina. Ako je veća dojka spuštena zbog težine, potrebno je napraviti i operaciju podizanja grudi kako bi se postigao bolji rezultat i simetrija. U slučaju da pacijentica želi smanjiti dojku koja je veća tada se asimetrija grudi rješava operacijom smanjenja grudi. Vrlo često je potrebno kombinirati različite tehnike.

Postoji i rijetka prirođena anomalija kod asimetrije grudi – Polandov sindrom čiji je uzrok nepoznat. Karakteristika ovog sindroma je nerazvijenost ili odsutnost mišića prsnog koša na jednoj strani tijela, tkiva žlijezda i manja bradavica. Uz to, često je na toj strani manje razvijeno i rame i ruka. Za blaže slučajeve dovoljna je estetska operacija asimetrije grudi, a u težim slučajevima Polandovog sindroma potrebne su i druge operacije kako bi se riješile sve posljedice ove anomalije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacije asimetrije grudi

Oporavak nakon operacije asimetrije grudi ovisi o tipu zahvata i individualan je. Laganim aktivnostima se pacijentica vraća nakon par dana. Potpun oporavak očekuje se kroz par tjedana kao kod operacija povećanja ili smanjenja grudi.

Iskustva pacijentica nakon operacije asimetrije grudi

Operacija asimetrije grudi pacijenticama poboljšava izgled što se reflektira u svim aspektima privatnog i poslovnog života. Razlog tome je u činjenici da je naš izgled jako bitan čimbenik u socijalnoj interakciji. Veće samopouzdanje donosi veću opuštenost u komunikaciji i društvu.

Cilj estetske kirurgije je omogućiti uživanje u novom, ljepšem izgledu zahvaljujući sigurnim operativnim zahvatima.

Cijena operacije asimetrije grudi

Poliklinika Džepina omogućava pacijentima više mogućnosti plaćanja. Cijena zahvata operacije asimetrije grudi dostupna je u cjeniku Poliklinike Džepina, gdje se nalaze i cijene svih drugih zahvata koje se izvode.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije asimetrije grudi

Stvarni rezultati pacijenata Poliklinike Džepina prije i poslije operacije pokazuju koliko je značajna promjena napravljena estetskom korekcijom asimetrije grudi.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.