fbpx

POVEĆANJE GRUDI | AUGMENTACIJSKA MAMOPLASTIKA

povecanje grudi
Što je operacija povećanja grudi ili augmentacijska mamoplastika

Operacija povećanja grudi standardna je praksa u estetskoj kirurgiji i vrlo tražen zahvat jer su rezultati izvanredni, a rizik minimalan. U Poliklinici Džepina izvodi se operacija povećanja i korekcije grudi kod pacijentica koje su nezadovoljne veličinom svojih grudi, njihovim oblikom ili simetrijom.

Mnoge promjene dovode do nezadovoljstva izgledom grudi. Grudi se mijenjaju s godinama, zbog hormonalnih promjena, nakon rođenja i dojenja, a i genetika može biti uzrok nezadovoljstva njihovim izgledom. Cilj je operacijom postići izgled s kojim će se riješiti izvor nezadovoljstva i podariti estetski poboljšan izgled koji ispunjava očekivanja pacijentica.

Tko su kandidatkinje za operaciju povećanja grudi

Kandidatkinje za operacije su sve punoljetne ženske osobe kod kojih je završen proces rasta grudi i koje nisu zadovoljne izgledom svojih grudi. Moguće je korigirati veličinu, oblik i simetriju, a doktor u Poliklinici Džepina će dati preporuku za tip implantata, pozicioniranje, kao i optimalnu veličinu sukladno željama pacijentice i proporcijama tijela.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata operacije povećanja grudi

Prvi korak svakog zahvata u Poliklinici Džepina su inicijalne konzultacije gdje doktor dobiva sve potrebne informacije. Nakon konzultacija, pregleda i uzimanja anamneze, imajući u vidu očekivanja i mogućnosti pacijentice, doktor razrađuje individualni prijedlog operativnog zahvata.

Operacija povećanja grudi traje 1,5 do 2 sata i izvodi se pod općom anestezijom. Veličina i oblik implantata su važan izbor kod povećanja grudi, a u Poliklinici Džepina doktor će vam savjetovati što je najbolji odabir za vas. Postoje različite vrste i oblici implantata. Neobično je važno odabrati kvalitetne implantate. U poliklinici Džepina koriste se implantati MENTOR, to su najkvalitetniji implantati na tržištu i jedina kompanija koja za svoje implantate daje doživotnu garanciju za pucanje implantata kao i za stvaranje kapsularne kontrakture. Silikonski implantati sadržavaju stabilan silikonski gel koji se nalazi unutar čvrste ovojnice i minimiziran je rizik oštećenja implantata. Osim implantata koji su punjeni silikonskim gelom, postoje i implantati koji su punjeni fiziološkom otopinom, no oni se vrlo rijetko koriste jer nemaju prirodni osjećaj na dodir i postoji značajna mogućnost od pražnjenja implantata zbog popuštanja ventila koji drži fiziološku otopinu unutar implantata.

Implantat MENTOR MemoryShape

 

implantati-CPG_321-MemoryShape_MM-glamour

 

implantati-MemoryShape-CPG-cut-1

implantati-MemoryShape-CPG-cut-4

 

implantati-MG_375cc_HP_Round_Glam

Rez se može raditi u prirodnoj liniji ispod grudi, oko bradavice ili rjeđe ispod pazuha. Implantati se mogu stavljati ispod ili iznad mišića, a to ovisi o veličini, obliku, količini kože grudi i tkiva, kao i drugim specifičnostima pacijentice. Danas je zlatni standard u povećanju grudi operativni zahvat pri kojem se implantati postavljaju u dva sloja “Dual Plane”, tako da je gornji dio implantata ispod mišića, a donji ispod žljezdanog tkiva, što daje vrlo prirodan izgled grudima.

Implantati se mogu staviti iznad mišića kod pacijentica koje imaju dovoljno potkožnog masnog tkiva. Lociranje implantata iznad mišića čini finalni izgled grudi više zaobljenijim, no postoji opasnost da se gornji dio implantata ocrtava ispod kože, što može djelovati neprirodno.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacije povećanja grudi

Jedna od najtraženijih estetskih operacija u svijetu je povećanje grudi. Oporavak je relativno kratak za promjenu koja traje cijeli život. Odmah nakon operacije normalna je pojava hematoma i oteklina, a za bolove doktor preporučuje analgetike. Nakon operacije pacijentice ostaju u klinici 24 sata, a sljedeći dan se vade drenovi i stavlja se kompresivni grudnjak koji osigurava da implantat ostane na svom mjestu, a ujedno smanjuje i otekline. Pacijentice se nakon operacije mogu vratiti laganim svakodnevnim aktivnostima nakon par dana, nakon tjedan – dva redovnim aktivnostima kao što je posao, a s tjelovježbom treba pričekati do kraja oporavka, do 6 tjedana.

Iskustva pacijentica nakon operacije

Grudi su svim ženama bitan dio tijela. Kod pacijentica koje muči neki nedostatak vezan za grudi, sama operacija donosi rezultate nakon kojih su jako zadovoljne jer se njihova kvaliteta života mijenja. Sigurnost u svoj izgled odražava se i na zadovoljstvo životom. U Poliklinici Džepina nakon konzultacija pacijentice mogu biti sigurne da će tijekom cijelog postupka pripreme, operacije i postoperativne njege imati svu podršku. Na prvom mjestu je sigurnost i zadovoljstvo svakog pacijenta, a rezultati su najbolja preporuka za ovaj zahvat.

Cijena operacije

Poliklinika Džepina nudi različite načine plaćanja kako bi se prilagodili mogućnostima pacijenata. Sve informacije o cijenama zahvata povećanja grudi kao i o svim drugim zahvatima potražite u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije

Fotografije prije i poslije dokaz su koliko je velika promjena kod pacijentica nakon operacije povećanja grudi u Poliklinici Džepina. Pacijentice napokon mogu biti zadovoljne s izgledom svojih grudi jer operacija donosi veće samopouzdanje u svakoj prilici.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.