fbpx

KOREKCIJA POTKOLJENICE

korekcija_potkoljenice

Što je operacija korekcije potkoljenice

Korekcija potkoljenice zahvat je u estetskoj kirurgiji tijela kojim se područje ispod koljena korigira kako bi se riješili zdravstveni problemi i/ili estetski izgled potkoljenice. Cilj operacije je poboljšati izgled pacijenta kroz oblikovanje i/ili povećanje potkoljenica koje su u neskladu u odnosu na ostatak nogu i tijela.

U Poliklinici Džepina se radi estetska korekcija potkoljenica i to pomoću dvije metode – transplantacijom masnog tkiva ili implantatima.

Tko su kandidati za operaciju korekcije potkoljenice

Kandidati za operaciju potkoljenice su osobe koje imaju urođene deformacije na području potkoljenice, pretrpjeli su posttraumatske ozljede koje rezultiraju atrofijom mišića ili žele estetski korigirati potkoljenice jer nisu zadovoljni njihovim izgledom, volumenom i konturom.

U Poliklinici Džepina pacijenti se javljaju zbog želje da estetski korigiraju izgled potkoljenica kako bi poboljšali svoj cjelokupni izgled.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata operacije korekcije potkoljenice

Prije operacije doktor u Poliklinici Džepina na konzultacijama pacijenta upoznaje sa svim predoperativnim aktivnostima koje je važno obaviti prije operacije. Uz detaljno objašnjenje operativnog tijeka, pacijenti dobivaju i informacije o tijeku postoperativnog oporavka. Nakon uzimanja detaljne anamneze i pregleda pacijent se priprema za termin dogovorenog zahvata. Doktor će preporučiti optimalnu veličinu i oblik povećanja sukladno tjelesnoj konstrukciji, željama i očekivanjima pacijenta.

Operacija korekcije potkoljenice izvodi se najčešće u općoj anesteziji. Rez se radi na stražnjoj strani potkoljenice u prirodnom naboru iza koljena tako da se osigurava gotovo neprimjetna vidljivost. Kroz rez se postavljaju implantati u planirani položaj, a šavovima se zatvara rez i operirano područje se osigurava čvrstim medicinskim zavojem koji drži implantate na mjestu i osigurava adekvatan postoperativni oporavak. Kada se potkoljenice povećavaju masnim tkivom, liposukcijom se uzima prethodno tkivo s drugih dijelova tijela (trbuha, bedara i slično). Masno tkivo se potom priprema i obogaćuje matičnim stanicama i potom se kroz posebne tanke cijevi (kanile) injektira u područje koje se povećava.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacije korekcije potkoljenice

Kod svakog operativnog zahvata u Poliklinici Džepina važno je slijediti upute i preporuke doktora kako bi oporavak nakon operacije bio učinkovit. Nakon korekcije potkoljenice pacijenti odlaze većinom isti dan na kućnu njegu. Povratak laganim aktivnostima je moguć nakon 2 tjedna bez naprezanja operiranog područja. Važno je izbjegavati intenzivnije fizičke aktivnosti i sport 6 do 8 tjedana.

Iskustva pacijenata nakon operacije korekcije potkoljenice

Izgled je bitan za samopouzdanje što se reflektira i na zadovoljstvo kvalitetom života. Pacijenti koji ne mogu na drugi način preoblikovati i korigirati dio tijela kojim nisu zadovoljni, zahvaljujući estetskoj kirurgiji sigurnim zahvatima rješavaju se tih nedostataka.

Pacijenti nakon operacije korekcije potkoljenice u Poliklinici Džepina imaju odlične reakcije jer su rezultati vidljivi odmah, a konačni rezultat vidljiv je kroz otprilike 6 tjedana ovisno o pacijentu. Zahvaljujući ovom zahvatu pacijenti su dio tijela koji im je predstavljao manu, uspjeli pretvoriti u razlog za dodatno zadovoljstvo izgledom.

Cijena operacije korekcije potkoljenice

Poliklinika Džepina nudi pacijentima više načina plaćanja kako bi odabrali onaj koji im najviše odgovara. Cijenu zahvata korekcije potkoljenice, kao i cijene svih usluga pogledajte u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije korekcije potkoljenice

Fotografije prije i poslije kod pacijenata koji su korigirali potkoljenice operacijom u Poliklinici Džepina stvarni su prikaz koliko je operacije uspješna i efektna.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.