fbpx

OPERACIJA UŠIJU | OTOPLASTIKA

operacija usiju otoplastika
Što je operacija ušiju ili otoplastika

Operacija ušiju ili otoplastika čest je estetski zahvat u Poliklinici Džepina. Doktor svakom pacijentu pristupa individualno i priprema plan operativnog zahvata vodeći se idealnom proporcijom uški u odnosu na oblik lica i glave.

Vanjski dio uha, uška kod nekih ljudi ne priliježe uz glavu, nego ima veće odstojanje. Neki pacijenti imaju deformirane uške rođenjem, ozljedama ili su uške prevelike te nisu u simetriji. Jednostavnim operativnim zahvatom svaki slučaj se rješava i omogućava se vraćanje uški u normalan položaj, preoblikovanje ili smanjivanje.

Korekcija ušiju najčešće se radi kod djece prije polaska u školu. Operacija ušiju ili otoplastika izvodi se kada uške dostignu konačnu veličinu. Doktor specijalist procjenjuje je li proces rasta uški završen i operacija se najčešće izvodi nakon pete ili šeste godine života. Razlog zašto se roditelji odlučuju na operaciju kod djece je velik utjecaj izgleda na samopouzdanje od najranije dobi, na prilagodbu u školi i sve faze kasnijeg razvoja.

Korekcija ušiju u Poliklinici Džepina operacija je koja pacijentima značajno mijenja život, a ne postoji nikakav rizik oštećenja sluha.

Tko su kandidati za operaciju ušiju

Operacija ušiju kod djece preporučuje se iz više razloga. Kod djece je hrskavica najmekša i zato najprikladnija za oblikovanje. Dijete u ranoj dobi nakon operacije ima najveću psihološku korist od estetske operacije jer im izgled bez tog kompleksa olakšava odrastanje i socijalne interakcije.

Kod odraslih pacijenta zahvat otoplastike znači da će uške imati relativno manju mogućnost preoblikovanja. To je isključivo zbog toga što uške u starijoj dobi imaju različite karakteristike i hrskavica nije tako mekana, ali je operacija u svakom slučaju učinkovita.

ISPUNITE UPITNIK

Dr Džepina detaljno pregledava sve strukture uške, razmatra mogućnosti korekcije koje bi bile najbolje za svakog pacijenta individualno. Ako uške nisu uz glavu i to je jedini problem, otoplastikom će se morati i oblikovati kako bi se postigla simetrija.

Ako se ne možete odlučiti na operaciju ušiju jer vam nedostaju neki odgovori i niste sigurni, dogovorite konzultacije u Poliklinici Džepina. Doktor će vam nakon pregleda dati više informacija za vaš konkretan slučaj.

Opis zahvata operacije ušiju

Zahvat operacije ušiju provodi se u općoj anesteziji kod manje djece, a u lokalnoj sa sedacijom kod veće djece i odraslih pacijenata. Operativni zahvat na obje uške traje oko 1,5 do 2 sata.

Otoplastiku doktor započinje rezom na koži iza uha u prirodnoj brazdi gdje se uška spaja s glavom. Operacijom uški uklanja se dio hrskavice i kože, a ovisno o slučaju hrskavica se modelira i oblikuje. Formiranje hrskavice je najvažniji dio ovog operativnog zahvata, jer se na taj način postiže optimalan položaj i oblik uha. U nekim slučajevima je potrebno odstraniti dio hrskavice ili hrskavicu fiksirati postavljanjem trajnih šavova, kako bi se postigao što bolji oblik i položaj uha. Neobično je važno poštovati prirodan položaj uha i izbjegavati fiksiranje uha previše blizu uz glavu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacije ušiju

Pacijenti se nakon operacije mogu odmah drugi dan vratiti laganim aktivnostima, a povratak normalnim svakodnevnim aktivnostima moguć je za tjedan – dva ovisno o slučaju. U Poliklinici Džepina doktor brine o svakom pojedinom slučaju i daje detaljne upute za oporavak nakon operacije ušiju.

Rizici nakon operacije su minimalni, a kod nekih pacijenata postoji mala mogućnost upale i hematoma. Pacijenti nakon operacije ušiju nemaju velike bolove, ali moraju više paziti na operirano područje tijekom spavanja za vrijeme oporavka.

Nakon operacije postavlja se sterilni povoj oko uški i glave koji se nosi tjedan dana. Pacijenti moraju izbjegavati spavanje na strani i pritisak na operiranom području. Šavovi kojim se zatvara rez na koži nakon operacije su postavljeni ispod kože i sami se razgrađuju, tako da ih nije potrebno vaditi. Nakon skidanja zavoja potrebno je nositi elastičnu traku koji štiti uši tijekom noći u trajanju od mjesec dana. U rijetkim slučajevima postoji vrlo mala šansa da se uška vrati prema početnom položaju radi tkivne memorije hrskavice. Iza operacije ušiju ostaje gotovo neprimjetan „skriveni“ ožiljak sa stražnje strane uške.

Iskustva pacijenata nakon operacije ušiju

Pacijentima Poliklinike Džepina nakon zahvata život se mijenja na bolje. Operacijom ušiju pacijenti postaju sretniji zbog svog izgleda, ugodnije im je u svim društvenim kontaktima i nemaju više brige oko nedostatka koji im je smetao.

Cijena operacije ušiju

Poliklinika Džepina omogućava pacijentima više mogućnosti plaćanja kako bi odabrali onaj način koji im najviše odgovara. Cijena zahvata operacije ušiju dostupna je u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije ušiju

Stvarni rezultati pacijenata Poliklinike Džepina prije i poslije operacije ušiju najbolja su preporuka. Operacija ušiju čini dramatičnu razliku u izgledu i pacijentima poboljšava kvalitetu života podižući njihovo samopouzdanje.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.