fbpx

SMANJENJE GRUDI | REDUKCIJSKA MAMOPLASTIKA

Što je operacija smanjenja grudi ili redukcijska mamoplastika

Veličina, oblika i proporcije ženskih grudi mogu značajno djelovati na doživljaj vlastitog tijela i osjećaj ženstvenosti. Kada su grudi prevelike, one predstavljaju ne samo estetski problem već i funkcionalni. Prevelike grudi mogu rezultirati bolovima u vratu i leđima, osjećaju pritiska prilikom disanja, te stvarati poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao i tjelovježbe.

Smanjivanjem grudi u Poliklinici Džepina pacijenticama se odstranjuje višak tkiva grudi, višak masti i kože. Cilj je postizanje idealne veličine grudi koja neće izazivati neugodne posljedice po zdravlje, a i estetski će biti privlačnija. Smanjivanje grudi uključuje i preoblikovanje koje je potrebno kako bi se osigurao lijep i prirodan oblik grudi. Doktor će dati najbolju preporuku kako postići savršen balans grudi i ostatka tijela odabirom prave tehnike i nove veličine grudi.

Tko su kandidatkinje za operaciju smanjenja grudi

Kandidatkinje za operaciju smanjenja grudi su žene koje nisu zadovoljne izgledom svojih prevelikih grudi, imaju zdravstvene poteškoće zbog toga i trpe bolove u leđima, vratu i ramenima. Zbog prevelikih grudi žene često imaju loše držanje, probleme s disanjem, probleme s odabirom adekvatnog grudnjaka koji će im pružiti dovoljnu potporu. Ženama se pojavljuju i različite kožne iritacije zbog grudnjaka koji se od nošenja ureže u kožu od težine grudi.

Žene koje se odluče na operaciju smanjenja grudi žele postići boji izgled svojih grudi uz olakšavanja svih zdravstvenih tegoba koje prevelike grudi uzrokuju. Ove pacijentice vrlo često godinama razmišljaju o ovom zahvatu i često su izložene neželjenoj pažnji povezanoj s velikim grudima. Prevelike grudi nose sa sobom i komplekse zbog izgleda, tako da se estetskom korekcijom rješava taj bitan element za samopouzdanje.

U Poliklinici Džepina doktor svaku pacijenticu informira o svakom koraku predoperativnog i postoperativnog tijeka, kao i kako izgleda sama operacija smanjenja grudi.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata operacije smanjenja grudi

Smanjenje grudi zahvat je koji se sastoji od smanjenja tkiva grudi, preoblikovanja i podizanja žljezdanog tkiva, te korekcijom položaja bradavice, kako bi se postigao zadovoljavajući finalni rezultat, manje grudi u proporciji s vlastitim tijelom.

Operacija smanjenja grudi traje od 2,5 do 3,5 sata i izvodi se pod općom anestezijom. Tehnički je znatno zahtjevnija od povećanja grudi, a nekoliko je metoda izvođenja i koja će biti korištena ovisi o procjeni kirurga i specifičnostima slučaja. Ovisno o svakom individualnom slučaju radi se rez nakon kojeg se započinje s odstranjivanjem viška tkiva, kože i masnoće kako bi se smanjio volumen prevelikih grudi. Osim smanjenja grudi, ponekad je potrebno ujedno napraviti i repozicioniranje bradavica i areola kako bi se postigao simetričan izgled grudi.

Po završetku operacije rezovi se zatvaraju finim šavovima koji se nalaze ispod kože, te će se ti šavovi sami razgraditi i nije ih potrebno vaditi, a pacijentice moraju nositi kompresivni grudnjak, koji će pomoći u oporavku.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacije smanjenja grudi

Nakon smanjenja grudi u Poliklinici Džepina pacijenticama se preporučuje nošenje medicinskog grudnjaka tijekom 6 tjedana, koji će minimizirati otekline i osigurati pravilan oporavak. Normalna je pojava oteklina i hematoma koji postupno nestaju tijekom oporavka. Nakon operacije normalni su i bolovi za koje doktor savjetuje lijekove protiv bolova.

Povratak laganim aktivnostima moguć je nakon par dana, ovisi individualno o pacijentici. S intenzivnijim aktivnostima i vježbanjem treba pričekati nekoliko tjedana dok se ne dobije potvrda od doktora da je proces cijeljenja završen.

Iskustva pacijentica nakon operacije smanjenja grudi

Grudi su bitne za samopouzdanje žena, a prevelika ili premala veličina, mogu uzrokovati nezadovoljstvo izgledom. Pozitivna strana estetske kirurgije je što se većina nedostataka izgledom mogu riješiti sigurnim operativnim zahvatima. Nakon operacije smanjenja grudi u Poliklinici Džepina pacijentice se rješavaju svih estetskih i funkcionalnih nedostataka prevelikih grudi.

Cijena operacije smanjenja grudi

Poliklinika Džepina pacijentima omogućava različite načine plaćanja. Cijene svih zahvata, kao i cijene operacije smanjenja grudi pogledajte u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije smanjenja grudi

Najbolji primjer koliko je estetska kirurgija danas u mogućnosti transformirati izgled vidljiv je iz fotografija prije i poslije zahvata. Nakon smanjenja grudi dobiva se ljepši izgled, bolji oblik, estetski privlačniji dekolte, a težina grudi napokon ne radi probleme pacijenticama u svakodnevnom životu.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.