fbpx

SMANJENJE MUŠKIH GRUDI | GINEKOMASTIJA

ginekomastija operacija

Što je operacija smanjenja muških grudi ili ginekomastija

Ginekomastija se može pojaviti u bilo kojoj dobi iz različitih razloga. Povećanje grudi kod muškaraca izaziva veliki problem za samopouzdanje. Estetska korekcija muških grudi u Poliklinici Džepina dugoročno rješava ovaj problem.

Mnogi muškarci suočavaju se s trajno povećanim grudima koje nisu endokrinološki uzrokovane. Povećanje grudi kod muškaraca može biti uzrokovano problemima s ženskim hormonom estrogenom kao i debljanjem. Povećanjem tjelesne težine povećava se i masno tkivo u grudima. Nakon operacije rezultati su trajni, ali važno je imati na umu da s godinama i oscilacijama u kilaži može doći do promjene izgleda muških grudi. Bitno je nakon operacije slijediti preporuke doktora kako bi se zadržali rezultati.

Tko su kandidati za operaciju smanjenja muških grudi

Kandidati za operaciju smanjenja grudi su muškarci stariji od 18 godina koji ispunjavaju potrebne zdravstvene predispozicije za operaciju. Muške grudi nisu samo estetski problem, nego se reflektiraju i na zadovoljstvo cjelokupnim izgledom i predstavljaju kompleks mnogim muškarcima.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata operacije smanjenja muških grudi

Ako su povećane muške grudi posljedica nakupljanja masnog tkiva najbolja metoda za korekciju je liposukcija. Kroz dva mala reza dužine oko 2mm u prirodnoj brazdi uvede se kanila (tanka cjevčica) pomoću koje se odstrani višak masnog tkiva. Kod pacijenata koji imaju pretežno višak žljezdanog tkiva, potrebno je kirurški odstraniti žljezdano tkivo. Ova operacija se vrši kroz mali polukružni rez u donjem polu bradavice. Ponekad je potrebno kombinirati ove dvije metode.

Uz smanjivanje muških grudi, kod pacijenata kod kojih je to potrebno radi se i smanjivanje i preoblikovanje muških bradavica kako bi se postigao zadovoljavajući rezultat i simetrija.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacije smanjenja muških grudi

Riječ je o zahvatu koji se radi pod općom anestezijom, a oporavak je lagan i relativno brz. Pacijenti se nakon operacije smanjenja muških grudi vraćaju svojim fizičkim aktivnostima već za 2 do 4 tjedna.

Iskustva pacijenata nakon operacije smanjenja muških grudi

Cilj operacije je postizanje muževnijeg izgleda bez izraženih grudi koje stvaraju komplekse muškarcima. Nakon operacije pacijenti su zadovoljni novim izgledom i brzim oporavkom.

Cijena operacije smanjenja muških grudi

Poliklinika Džepina svojim pacijentima nudi više mogućnosti plaćanja, a cijenu operacije smanjenja muških grudi, kao i cijene svih zahvata možete pogledati u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije smanjenja grudi

Pacijenti Poliklinike Džepina nakon operacije smanjenja grudi uživaju u estetski poboljšanom izgledu koji se vidi na fotografijama poslije zahvata.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.