fbpx

TRAJNO UKLANJANJE MASNIH NASLAGA | LIPOSUKCIJA

liposukcija1

Što je liposukcija

Ponekad masne naslage nije moguće ukloniti uz zdrav životni stil, pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost. Lokalizirani depoziti masti mogu stvarati neproporcionalne konture određenih dijelova tijela i na njih ove metode smanjenja nakupina masnog ne djeluju. Idealna metoda za korekciju ovih naslaga masnog tkiva je liposukcija. Liposukcijom se u Poliklinici Džepina uspješno uklanja višak masnih naslaga, smanjuje volumen i oblikuje tretirano područje. Cilj liposukcije je rješavanje neproporcionalnih kontura zbog viška masnih naslaga.

Genetska sklonost poremećajima metabolizma može biti jedan od razloga većeg pohranjivanja masti na određenim dijelovima. Najčešći razlozi su pretjerana tjelesna težina i fizička neaktivnosti. Liposukcija je zahvat kojim se ipak ne liječi prekomjerna tjelesna težina, niti je zamjena za zdravu prehranu i fizičku aktivnosti. Djeluje isključivo na tvrdokorne masne naslage koje kvalitetnom prehranom, redovitom tjelesnom aktivnošću i dobrim životnim navikama nije moguće riješiti.

Liposukcija cilja različite regije ovisno o stanju pacijenata. Moguće je tretirati bedra, kukove, stražnjicu, trbuh, nadlaktice, leđa, prsa, koljena, obraze, bradu i vrat. Nekada je liposukcija jedini zahvat koji je potreban pacijentu. Nekada se radi u kombinaciji s ostalim zahvatima radi poboljšanja sveukupnog izgleda, na primjer uz facelift se može raditi liposukcija podbratka ili uz operaciju smanjenja grudi je potrebna i liposukcija.

Tko su kandidati za liposukciju

Kandidati za liposukciju su sve odrasle osobe koje su unutar 30% idealne težine, imaju čvrstu i elastičnu kožu, dobar mišićni tonus, nemaju neke teže kronične bolesti. Kandidati se odlučuju na liposukciju kada su nezadovoljni svojim izgledom zbog tvrdokornih masnih naslaga kojih se ne uspijevaju nikako riješiti.

Doktor u Poliklinici Džepina vam može na konzultacijama najbolje reći jeste li pravi kandidat i koji su koraci koji prethode zahvatu, kako izgleda sama liposukcija, kao i koje su mjere za postoperativni oporavak. Najbitnije je, kao i kod svakog zahvata, pridržavati se preporuka doktora kako bi finalni rezultat bio maksimalno uspješan.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata liposukcije

Liposukcija je zahvat koji je namijenjen za poboljšanje izgleda, ali je jako bitno da je kandidat prije svega dobrog cjelokupnog zdravlja kako bi se smanjili eventualni rizici. Doktor na konzultacijama prije zahvata uzima detaljnu anamnezu, ispituje o životnim navikama i iskustvima s prethodnim operacijama. Važne informacije su je li pacijent pušač, ima li alergije, koje lijekove, vitamine i biljne preparate uzima. Prije nekih operacija često se preporučuje prestanak uzimanja preparata poput aspirina, protuupalnih lijekova ili biljnih preparata jer mogu dovesti do povećane mogućnosti krvarenja tijekom ili nakon operacije. Ovisno o situaciji, doktor može preporučiti i korištenje nekih lijekova prije zahvata ili korigiranje redovne terapije ako se koristi. Savjetuje se prestanak pušenja određeno vrijeme prije zahvata kako bi se minimizirali eventualni rizici.

Liposukcija se u Poliklinici Džepina izvodi pod intravenskom sedacijom i općom anestezijom. Sama tehnika sastoji se od malih, jedva vidljivih rezova kroz koje se aplicira otopina tekućine za smanjivanje trauma i krvarenja kako bi se zahvat mogao sigurno izvesti. Nakon toga uvodi se kanila, tanka cijev kojom se kontroliranim pokretima omekšava naslaga masti u tretiranom području i isisava uz pomoć pumpe. Uz tradicionalnu liposukciju u Poliklinici Džepina izvodi se i dana najmodernija metoda liposukcije – VASER liposukcija. U prvoj fazi se u područje koje želimo tretirati uvodi vrlo tanka ultrazvučna sonda, te se pomoću ultrazvučnih valova masne stanice razbiju i nakon toga odstrane pomoću kanile. Prednost ove metode je bolja definicija tretiranog područja, kao i brži oporavak.

Liposukcijom se na licu najčešće tretira podbradak, a rezovi su najčešće smješteni ispod brade i iza ušne resice kako bi se uklopili u prirodni oblik lica i bili neprimjetni. Nakon što se ukloni mast, koža se prilagođava unutar novih kontura. Uklonjene masne stanice se ne vraćaju, ali ovisno o životnom stilu pacijenta preostale stanice se mogu povećavati ako se ne slijede preporuke.

Nakon liposukcije pacijentima se stavlja kompresivni elastični steznik koji osigurava kontrolu oteklina i omogućava koži zadržavanje dobivene konture. Ako je potrebno uklanjanje eventualnog viška tkivne tekućine moguće je postavljanje malih drenova. U slučaju značajno velike količine masnih naslaga koje se tretiraju, nastaje višak kože koji se po potrebi može posebnim zahvatom također reducirati.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon liposukcije

Oporavak nakon liposukcije ovisi o uputama doktora kojih se važno pridržavati. Doktor u Poliklinici Džepina pacijentima daje sve informacije o potrebnim lijekovima, previjanju, kada se skidaju šavovi i kada je moguće vratiti se normalnim aktivnostima i težim fizičkim naporima.

Kada se povuku sve otekline, vidi se finalni rezultat liposukcije. Operirano područje ne smije biti izloženo stiskanju niti pretjeranom istezanju, udarcima ili pomicanju tijekom rane postoperativne faze oporavka. Tijek oporavka je individualan i nekim pacijentima treba i nekoliko mjeseci da se sve otekline potpuno povuku. Postoperativnim mjerama opreza minimiziraju se eventualni rizici. Dobra preporuka koja vrijedi za sve, a pogotovo nakon ovog zahvata je održavanje zdravog životnog stila, kvalitetna prehrana i redovita tjelovježba.

Doktor u Poliklinici Džepina napominje da su u nekim slučajevima mogući rizici kao što su nejednake konture i simetrije, mlohavost kože, ozljeda kože ili živaca, neravnomjerna pigmentacija, upale, stvaranje ugrušaka masti, gubitak ili nakupljanje tekućine, nezadovoljavajući izgled ožiljka, rizici anestezije, stvaranje hematoma (krvni ugrušak), promjene površnog osjeta kože i asimetrija, dugotrajna postoperativna bol, oštećenje susjednih organa u okolici tretirane regije, loše cijeljenje rane, duboka venska tromboza, i mogućnost revizije (ponovne operacije).

Iskustva pacijenata nakon liposukcije

U Poliklinici Džepina sigurnost i zdravlje pacijenata je na prvom mjestu, a zadovoljstvo pacijenata nakon operacija najbolja je potvrda uspješno obavljenog zahvata. Pacijenti mogu maksimalno uživati u svom novom izgleda, olakšani za tvrdokorne masne naslage koje liposukcija uspješno rješava. Ono što je bitno naglasiti je da se upute nakon operacije moraju slijediti kako bi se rezultati dugo zadržali.

Cijena liposukcije

Poliklinika Džepina svojim pacijentima nudi više mogućnosti plaćanja kako bi odabrali onaj način koji im najviše odgovara. Informirajte se o cijeni liposukcije i cijenama svih zahvata u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon liposukcije

Stvarni rezultati pacijenata Poliklinike Džepina prije i poslije liposukcije dokazuju koliko je značajna promjena napravljena. Rješavanje estetskih nedostataka uvijek je pozitivna promjena za samopouzdanje.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.