fbpx

PODIZANJE GRUDI | MASTOPEKSIJA

podizanje grudi

Što je operacija podizanja grudi ili mastopeksija

Izgled grudi se mijenja starenjem, gubitkom elastičnosti kože i promjenama kroz koje tijelo prolazi. Grudi se tijekom godina prirodno spuštaju, pogotovo nakon poroda, dojenja, ili velikih oscilacija u tjelesnoj težini, te gube svoju normalnu punoću i oblik. Hormonalne promjene i trudnoća također imaju ulogu u procesu opuštanja grudi.

Podizanje grudi zahvat je u Poliklinici Džepina kojim se kod pacijentica sa spuštenim grudima, koje su uglavnom zadovoljne veličinom, grudi podižu kako bi se riješio njihov opušteni izgled. Kod nekih pacijentica čije su grudi izgubile volumen, preporučuje se ugradnja implantata u kombinaciji s podizanjem za još bolje rezultate. Obično se ova kombinacija radi kod žena kod kojih postoji značajan gubitak tjelesne težine ili nakon trudnoće. Kod pacijentica s opuštenim grudima vrlo često su povećane areole (pigmentirani dio dojki oko bradavice), te se prilikom operacije treba učiniti i korekcija areola.

Tko su kandidatkinje za operaciju podizanja grudi

Kandidatkinje za operaciju su žene različite dobi nezadovoljne oblikom i položajem grudi na prsnom košu, veličinom i položajem bradavica koje mogu biti spuštene ispod donje brazde grudi ili gledaju prema dolje. Ove pacijentice mogu imati opuštenu kožu grudi, kao i izraženi višak kože. Žene koje traže podizanje grudi trebaju imati realistična očekivanja od ovog operativnog zahvata.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata operacije podizanja grudi

Nakon konzultacije, pregleda i uzimanja anamneze te ovisno o dobi pacijentice, stupnju opuštenosti grudi, elastičnosti kože i obujma žljezdanog tkiva doktor u Poliklinici Džepina određuje plan zahvata.

Postoje tri glavne kirurške tehnike za korekciju opuštenih grudi. Kada su grudi minimalno opuštene korekcija se može učiniti kružnim rezom oko bradavica. Za manje i srednje opuštene grudi koristi se “vertikalna mastopeksija” pri čemu se radi rez oko bradavice i jedan vertikalni rez od bradavice do donje brazde grudi. Za jako opuštene grudi neophodan je obrnuti “T” rez i u tom slučaju, uz rez oko bradavice i vertikalni rez, učini se i rez u brazdi grudi.

Operacija traje od 2,5 do 3,5 sati i izvodi se pod općom anestezijom. Nakon što se učini odgovarajuća incizija, odstrani se višak kože, te se smanji veličina bradavice. Sljedeća faza je oblikovanje i podizanje žljezdanog tkiva, što će dati puniju dojku i omogućiti pravilan položaj bradavice. Ako volumen žljezdanog tkiva nije dovoljan, a pacijentica želi punije grudi, postavlja se silikonski implantat u položaju ispod prsnog mišića. Nakon operacije pacijentica ostaje 24 sata u klinici, a prije odlaska kući odstrane se drenovi i stavi se odgovarajući suportivni grudnjak.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacije podizanja grudi

Oporavak nakon operacije podizanja grudi ovisi o zahtjevnosti operacije i individualno od pacijenta. Povratak svakodnevnim aktivnostima je obično nakon 2 do 3 tjedna, a s većim naporima potrebno je pričekati dok ne završi proces oporavka od otprilike 6 tjedana.

Za bolove pacijentice dobivaju analgetik. Šavovi koji se koriste u ovom operativnom zahvatu se nalaze ispod kože i organizam će ih postupno razgraditi, te ih stoga nije potrebno vaditi. Rezultati mogu potrajati doživotno, ali u slučaju velikog dobitka ili gubitka kilaže, trudnoće, kao i prirodnog procesa starenja moguće je da se koža grudi prirodno opusti.

Rizici kod operacije postoje, a u Poliklinici Džepina doktor sve važne informacije prije same operacije dijeli s pacijenticom, te daje detaljne upute za postoperativni oporavak.

Iskustva pacijentica nakon operacije podizanja grudi

Operacija podizanja grudi podiže samopouzdanje pacijentica i omogućava im neometano uživanje u svom izgledu bez kompleksa. Podizanje grudi jednostavan je zahvat koji pacijenticama vraća lijep izgled grudi.

Cijena operacije podizanja grudi

Poliklinika Džepina nudi više načina plaćanja prema različitim mogućnostima pacijenata. Sve cijene usluga, kao i cijenu operacije podizanja grudi pogledajte u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije podizanja grudi

Nakon operacije podizanja grudi u Poliklinici Džepina pacijentice uživaju u ljepšem izgledu grudi kojima je vraćen njihov oblik i punoća, a fotografije su dokaz uspješnih rezultata.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.