fbpx

OPERACIJA NOSA | RINOPLASTIKA

operacija nosa rinoplastika
Što je operacija nosa ili rinoplastika

Operacija nosa ili rinoplastika jedan je od najtraženijih zahvata u Poliklinici Džepina. Pacijenti se odlučuju na korekciju nosa jer je izgled nosa neobično značajan u estetici lica. Prevelik i nepravilan nos daje licu nepotrebnu oštrinu i narušava crte lica.

Izgled lica uvelike je determiniran oblikom i formom nosa kao središnjim dijelom lica. O nosu ovisi simetrija lica tako da male i suptilne korekcije oblika nosa mogu napraviti veliku promjenu kod pacijenata koji nisu zadovoljni izgledom svog nosa. Rinoplastika ima značajan utjecaj na samopouzdanje i zadovoljstvo doživljajem vlastitog tijela.

Tko su kandidati za operaciju nosa

Kandidati za operaciju nosa su osobe koje nisu zadovoljne estetskim izgledom svog nosa, njegovom veličinom i oblikom. Kandidati su i osobe koje imaju medicinske probleme s nosom od rođenja, kao posljedicom ozljeda ili devijacije septuma. Takvim pacijentima operacija nosa vraća pravilnu funkciju disanja. Osim rješavanja medicinskih problema, istovremeno se može korigirati estetski aspekt nosa. Kandidati za ovu operaciju su pacijenti kod kojih je završen rast nosa, kod djevojaka je ta dob između 15-16 godina, a kod mladića 17-18 godina.

Ako ste nezadovoljni izgledom svog nosa i/ili njegovom funkcionalnošću, napravite prvi korak prema vašem novom izgledu. Dolaskom na pregled u Polikliniku Džepina doktor će vam napraviti detaljan pregled i postaviti vašu dijagnozu. Nakon toga dobivate individualni plan za operativni zahvat koji predstavlja rješenje vaše situacije kako biste uskoro zablistali s novim izgledom na koji ćete biti ponosni. Doktor prije samog zahvata s pacijentima prolazi svaki korak prije, za vrijeme i nakon samog zahvata kako bi se pacijenti mogli kvalitetno pripremiti.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata operacije nosa

Operacija nosa je zahvat koji se izvodi pod općom ili lokalnom anestezijom i pacijenti ne osjećaju nikakvu bol tijekom zahvata. Rinoplastika može biti izvedena s rezovima unutar nosa tako da su nevidljivi izvana ili se rez radi između dvije nosnice. Nakon što se naprave rezovi gdje je potrebno, ovisno o slučaju pacijenta, sljedeći korak je preoblikovanje hrskavice i kosti kako bi nos dobio novi, poboljšani oblik. Rezovi se zatvaraju kirurškim šavovima, a na vanjski dio se postavlja flaster i plastična udlaga kako bi se napravila imobilizacija te se skidaju nakon 5 do 7 dana. U nos se postavljaju tamponi na obje strane kako bi se zadržao oblik i održala stabilnost nosne pregrade te se skidaju nakon par dana nakon čega se treba malo paziti kod puhanja nosa.

U Poliklinici Džepina doktor vodi računa o svim čimbenicima bitnima za postizanje idealnog izgleda nosa svakog pacijenta. Moguće je mijenjati kut koji nos čini s gornjom usnicom za bolju simetriju cijelog lica. Doktor odlučuje koji je najbolji način za oblikovanjem ovisno o specifičnostima slučaja svakog pacijenta, debljini i tipu kože, godinama i željama kako bi zadovoljio estetske i funkcionalne kriterije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon operacija nosa

Operacija nosa spada u jednostavnije operativne zahvate gdje pacijent po završetku operacije odlazi kući, te nema potrebe za ostankom u bolnici. Prije i nakon zahvata pacijent dobiva upute kako bi oporavak protekao što lakše i ugodnije. Oporavak je individualan tako da neki kratko imaju manje otekline i modrice nakon zahvata, a nekima potraju par dana duže za što pomažu hladni oblozi koji smanjuju pritisak i otekline. U slučaju boli pacijentima se preporučuju lijekovi protiv bolova.

Konačni izgled nosa vidljiv je kada potpuno završi proces oporavka izvana i iznutra. Operacija nosa ima vrlo male rizike koje svakom pacijentu na inicijalnom pregledu doktor detaljno objasni. Pacijenti se mogu vratiti svim društvenim aktivnostima ubrzo, ali se savjetuje oprez i izbjegavanje napornih aktivnosti tri do šest tjedana nakon operacije.

Iskustva pacijenata nakon operacije nosa

Nakon korekcije nosa pacijentima se mijenja kvaliteta života. Više samopouzdanja proizlazi iz više zadovoljstva vlastitim odrazom u ogledalo. Poboljšan izgled rezultira opuštenijim interakcijama i tako većom sigurnošću u privatnim i poslovnim sferama. Sigurniji u sebe, pacijenti nakon operacije nosa započinju sve kontakte slobodniji i opušteniji što doprinosi kvalitetnijim, ugodnijim i uspješnijim društvenim odnosima.

Cijena operacije nosa

Poliklinika Džepina nudi različite mogućnosti plaćanja prilagođene željama i mogućnostima pacijenata. Cjenik usluga rinoplastike možete pronaći u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon operacije nosa

Stvarni rezultati prikazani slikama pacijenata Poliklinike Džepina prije i poslije najbolji su dokaz koliko novi, poboljšan izgled nosa čini veliku razliku za cjelokupni izgled pacijenata.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.