fbpx

FACELIFT LICA I VRATA

 

facelift lica i vrata

Što je facelift lica i vrata

Opuštanje kože na licu i vratu, kao i drugim regijama tijela prirodan je proces do kojeg dolazi s godinama. Oko očiju se stvara fina mreža tankih linija i postaje sve izraženija. Vodoravne linije kože čela postaju izraženije i dublje. Oko brade dolazi do stvaranja više nabora, neravnina, a podbradak postaje vidljiviji. Koža vrata gubi svoju elastičnost i pokazuje izraženije znakove starenja.

Proces starenja razlikuje se od osobe do osobe. Čimbenici koji utječu kako ćemo „nositi“ naše godine su genetika, životne navike, izlaganje sunčevim zrakama, gravitacijska sila i kako se njegujemo. Cilj facelifta lica i vrata je poboljšanje cjelokupnog izgleda lica i vrata. Rezultati ovise o tipu kože i njenoj elastičnosti, kako koža zacjeljuje i posebnostima koštanih struktura glave.

U Poliklinici Džepina facelift lica i vrata uspješna je metoda pomlađivanja koju biraju mnogi pacijenti srednje i starije dobi. Osnovni preduvjet za zahvat je dobro opće zdravlje pacijenta. Jako je važno da pacijent ima pozitivan pristup operaciji, podršku prijatelja i obitelji, koja je posebno važna za vrijeme oporavka. Pacijentima koji imaju spuštene obrve, kapke ili srednji dio lica, doktor može sugerirati i neke odvojene zahvate kako bi se postigao još bolji učinak pomlađivanja. Neki pacijenti imaju višak masnog tkiva koji se lako može ukloniti dodatnim procedurama kao što je na primjer liposukcija lica i vrata.

Tko su kandidati za facelift lica i vrata

Opuštena koža, vidljivo izražene i duboke bore izazivaju nezadovoljstvo izgledom. Facelift lica i vrata operativni je zahvat koji ublažava znakove starenja i osigurava ljepši izgled duže.

ISPUNITE UPITNIK

Ovaj kirurški zahvat pomlađivanja je vrlo tražen među populacijom srednje i starije životne dobi. Facelift lica i vrata biraju pacijenti u 30-im godinama, ali i oni u 70-ima. Rezultati su uspješni u svim dobnim skupinama, a riječ je o zahvatu čiji cilj nije zaustaviti starenje, nego osigurati pomlađen, svjež i odmoran izgled lica.

Opis facelifta lica i vrata

U Poliklinici Džepina pacijenti imaju priliku uživati u rezultatima facelifta zadnje generacije. Riječ je o MACS (Minimal Access Cranial Suspension) faceliftu ili faceliftu kratkog reza (Short Scar). Prednost ove tehnike je u tome što je prikladna za većinu pacijenata oba spola, poglavito mlađe životne dobi, tj. u 40-im i 50-im godinama života. Ova tehnika osigurava minimalnu traumu tkiva lica uz manje ožiljke, a operacija traje nešto kraće, a efekt operativnog zahvata je dugotrajniji. Kod ovog tipa facelifta lica i vrata postoperativni oporavak je značajno brži nego kod klasične tehnike, što znači puno pacijentima koji se mogu vratiti ranije svojim redovnim aktivnostima.

Klasična tehnika (SMAS) facelifta započinje rezom u području kose iznad sljepoočnice, ispred i iznad uha, a nastavlja s rezom oko uha. Na kraju se vraća ponovno u vlasište gdje je rez i započeo. Nakon toga slijedi podizanje kože prije nego se repozicionira i učvrsti dublje tkivo mišića i vezivnog tkiva u željenom položaju. Suvišak masnog tkiva se odstranjuje, a uz to i višak kože. U muškaraca se rez planira tako da bude uklopljen u liniji rasta brade. Nakon što se višak kože odstrani, rez se zatvara finim šavovima i/ii metalnim kopčama koje ne zahtijevaju šišanje kose na mjestu reza.

Pacijenti ne trebaju brinuti oko reza jer se on postavlja tako da bude najbliži postojećim normalnim kožnim brazdama i borama. Tako se osigurava kamuflaža ožiljka i uklopljenost u prirodno stanje kože.

Pacijenti nakon operacije dobivaju povoj kako bi se rez i operirano područje detaljno pokrili i ostali čisti i sterilni. Povoj se uklanja nakon 1 do 2 dana, a daljnja previjanja se dogovaraju prema potrebi. Svi šavovi i kopče se uklanjaju 7 do 12 dana poslije operacije. Nakon facelifta lica i vrata normalno je da se stvaraju otekline i/ili hematomi, a za smanjenje oteklina pomaže stavljanje hladnih obloga. Bolovi nakon ovog operativnog zahvata su minimalni, tako da samo rijetki pacijenti trebaju uzimati lijekove protiv bolova.

Facelift lica i vrata traje između 2 do 4 sata i preporučuje se izvođenje u općoj anesteziji. Ako se odabere kombinacija lagane sedacije, lokalne i intravenske anestezije, pacijent može osjećati laganu nelagodu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon facelifta lica i vrata

Oporavak nakon facelifta lica i vrata je individualan. Neki pacijenti će biti spremni za svakodnevne aktivnosti i povratak na posao nakon dva tjedna, dok će nekima trebati 3 tjedna za oporavak. Pacijentima Poliklinike Džepina se tijekom ranog postoperativnog razdoblja savjetuje izbjegavati veće fizičke aktivnosti i podizanje uzglavlja kreveta. U slučaju nelagode u području glave i vrata ili drugih pojava potrebno je javiti se doktoru. Rizik kod operacije je minimalan, kao i kod drugih sličnih operativnih zahvata. Proces oporavka uključuje i „sazrijevanje“ ožiljaka.

Facelift lica i vrata operacija je kojom se ne zaustavlja prirodni proces starenja, nego se ublažavanju znakovi starenja. Tijekom prvih nekoliko tjedana očekivano je blago opuštanje kože.

Iskustva pacijenata nakon facelifta lica i vrata

Pacijenti koji se odluče na facelift lica i vrata žele izgledati bolje i mlađe. Nezadovoljstvo izgledom prirodna je pojava kod mnogih. Bitno je što postoje sigurne i učinkovite metode kojima se pacijentima može u dobroj mjeri vratiti mladost i usporiti znakove vremena.

Plastična kirurgija u Poliklinici Džepina pacijentima omogućava korekciju mnogih nesavršenosti lica i uklanja posljedice prijevremenog starenja. Poboljšanjem izgleda estetska kirurgija pomaže i promjeni odnosa pojedinca prema sebi.

Cijena facelifta lica i vrata

Poliklinika Džepina nudi više mogućnosti plaćanja, a cijenu facelifta lifta i vrata pogledajte u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon facelifta lica i vrata

Stvarni rezultati pacijenata Poliklinike Džepina prije i poslije operacije jasno pokazuju koliki je učinak facelifta lica i vrata. Rezultati su uspješni, jasno vidljivi, a pacijentima ostaje dugotrajno zadovoljstvo zbog pomlađenog izgleda.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.