fbpx

BOTOKS

botoks

Što je botoks

Botoks je već dugo vremena vrlo tražena metoda pomlađivanja. Pacijenti svoje povjerenje daju ovom zahvatu u Poliklinici Džepina jer osigurava uspješne rezultate, a sam zahvat je brz i siguran.

Naziv ovog načina pomlađivanja je nastao od naziva lijeka botulinum toxin. Ima i drugih brendova, ali botoks je najpopularniji. Zajedničko svim brendovima je da se koriste za opuštanje mišića koje dovode do nastanka bora.

Cilj primjene botoksa je sprječavanje stvaranja bora i poboljšanje izgleda postojećih bora koje nastaju prirodno pomicanjem mišića glave i vrata. Botoksom se sprječava širenje impulsa i aktivnosti mišića koji stvaraju izražajne linije na licu. Može se koristiti i za korigiranje asimetrije na licu kao posljedice prekomjerne aktivacije mišića. Također se koristi i za liječenje prekomjernog znojenja.

Područja koja se tretiraju botoksom najčešće su regija između očiju (glabela), čelo, vanjski kut očiju, brada (usni kut), vrat i pazuh (kod pretjeranog znojenja).

Tko su kandidati za botoks

Kandidati za botoks su žene i muškarci koji imaju vidljive znakove starenja i žele učinkovito pomladiti svoj izgled. Pravo vrijeme za botoks može biti i prije pojave većih bora jer botoks djeluje i preventivno, sprječava nastanak novih bora, kao što djeluje na ublažavanje postojećih. Upravo zato se s botoksom može početi i u 20-ima ako ima potrebe što najbolje procjenjuje doktor u skladu sa željama pacijenata.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata s botoksom

Doktor u Poliklinici Džepina prije zahvata uz aktivaciju pojedinih skupina mišića na licu određuje plan mjesta i doze koja se injektira. Prije početka zahvata područje koje se tretira se priprema i čisti antiseptičkim sredstvom. Prije tretiranja botoksom nije potreban anestetik, ali se može nanijeti anestetička krema.

Cijela procedura botoksom traje 10 do 15 minuta i povratak redovnim aktivnostima je moguć odmah. Rizici kod botoksa su minimalni. Bitno je odabrati doktora s puno iskustva, ali u rijetkim slučajevima može doći do poremećaja položaja obrve ili vjeđe zbog individualne varijabilnosti u anatomiji i funkciji mišića. Ako dođe do toga, radi se više tretmana za postizanje potpuno zadovoljavajućeg učinka.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon botoksa

Nakon botoksa se rijetko javljaju otekline i modrice, ali kao kod bilo kakvog zahvata injekcijama moguće je. Može se javiti i blaga do umjerena glavobolja tijekom 24 sata od tretmana što je normalna pojava. Sve moguće pojave doktor u Poliklinici Džepina naglašava pacijentima kod svakog zahvata prilikom inicijalnog pregleda i konzultacija. Pacijenti se odmah vraćaju svojim redovnim aktivnostima, a jedino je potrebno izbjegavati vježbanje 24 sata od tretmana.

Iskustva pacijenata nakon botoksa

Prvi rezultati su vidljivi nakon 5 do 7 dana, a potpuni učinak nakon botoksa vidljiv je kroz mjesec dana. Botoks se može nastaviti redovito koristiti, a ako se prestane s tretmanom stanje mimike, izgled bora i brazdi se jednostavno vraća na stanje kao prije početka tretmana.

Zbog toga pacijenti koji redovito nekoliko godina dolaze na botoks imaju najbolje rezultate. Za održavanje njihovog lica potrebno je dolaziti samo dva puta godišnje na održavanje. Inače, za početak botoks je potrebno raditi svaka 3 do 4 mjeseca, kod nekih svakih 6 mjeseci ovisno o tipu kože, stanju bora i odgovoru organizma.

Cijena botoksa

Poliklinika Džepina nudi pacijentima više načina plaćanja prilagođenih različitim mogućnostima. Cijenu botoksa, kao i ostalih zahvata pogledajte u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon botoksa

Stvari rezultati nakon botoksa najbolje se vide na fotografijama prije i poslije botoksa. Pacijenti imaju vidljivo osvježeno, prirodno zategnuto lice bez tragova umora i izraženih bora.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.