fbpx

KOREKCIJA OPUŠTENE KOŽE TRBUHA | ABDOMINOPLASTIKA

abdominoplastika1

Što je korekcija opuštene kože trbuha ili abdominoplastika

Korekcija opuštene kože trbuha zahvat je kojim se poboljšava izgled trbuha kod pacijenata koji imaju problem s viškom kože i masnog tkiva.

Pacijenti dolaze u Polikliniku Džepina na abdominoplastiku jer je to jedina učinkovita metoda rješavanja viška masnog tkiva u području trbuha, viška opuštene kože i opuštenog mišićnog tkiva. Doktor će prvo napraviti pregled, uzeti anamnezu te obaviti konzultacije s pacijentom kako bi dobio sve podatke bitne za operaciju i informirao pacijenta o svim detaljima. Važno je pacijentima osigurati sve informacije o predoperativnom postupku, postoperativnoj njezi i tijeku operacije. Doktor može preporučiti abdominoplastiku zajedno s nekim drugim zahvatom kako bi se poboljšao cjelokupni izgled.

Estetskom korekcijom trbuha ili abdominoplastikom vraća se samopouzdanje pacijentima koji su nezadovoljni izgledom svog trbuha.

Tko su kandidati za korekciju opuštene kože trbuha

Kandidati za operaciju su žene i muškarci koje muči problem opuštene kože trbuha koju nije moguće riješiti drugim metodama. Jedino rješenje za opuštenu kožu trbuha je operativni zahvat abdominoplastike kojim se korigira ovaj problem.

Pacijenti u Poliklinici Džepina za abdominoplastiku su osobe mlađe i srednje dobi koje imaju problem s opuštenom kožom zbog velikih promjena u kilaži, trudnoće, carskog reza, starenja ili prirodne sklonosti nakupljanju viška na trbuhu. Kandidati koji nisu za ovaj tip zahvata su oni koji planiraju izgubiti veliku kilažu, žele trudnoću u budućnosti, imaju kronične bolesti srca ili dijabetes, puše, imaju značajan višak kila ili su imali prethodno operaciju na tom području koja je ostavila prevelik ožiljak.

ISPUNITE UPITNIK

Opis zahvata korekcije opuštene kože trbuha

Operacija kojom se korigira opuštena koža trbuha radi se pod općom anestezijom i traje od dva do tri sata. Nekoliko je tehnika izvođenja operacija koje se prakticiraju u Poliklinici Džepina. Koja metoda će se odabrati, ovisi o procjeni doktora za svaki individualni slučaj kako bi se postigli najbolji rezultati.

Kako bi se uklonio višak masnog tkiva i kože, radi se rez u horizontalnom ovalnom ili eliptičnom obliku, koji je lociran nisko u donjem dijelu trbuha. Također je potrebno učiniti i rez oko pupka što omogućuje da se tkivo trbušne stijenke zategne. Višak kože i masnog tkiva se odstrani. Ako postoji opuštenost mišića oni se ušiju i zategnu u srednjoj liniji. Preostala koža se zatim premješta kako bi se stvorio ravan izgled trbuha i kako bi se pupak pozicionirao na simetričnoj poziciji. Kod osoba koje imaju višak masnog tkiva u gornjem dijelu trbuha i na bokovima može se učiniti liposukcija. Rezovi se rade na mjestima koji su u prirodnim naborima bikini linije kako ne bi bili vidljivi.

Za pacijentice koje su imale carski rez, kirurg vodi računa da postojeći ožiljak bude pokriven korektivnim zahvatom na trbuhu. Pacijenti koji se odluče na liposukciju masnog tkiva iz abdomena, mogu se odlučiti i na korekciju opuštene kože jer nakon odstranjivanja veće količine masnog tkiva ostaje višak kože. Prednost ovog zahvata je što rješava i problem strija na dijelu trbuha koji se korigira.

KONTAKTIRAJTE NAS

Oporavak nakon korekcije opuštene kože trbuha

Svaki pacijent ima drugačiju sposobnost oporavka i cijeljenja tako da i vrijeme oporavka varira, kao i vidljivost ožiljka koji s vremenom blijedi. Povratak redovnim aktivnostima moguć je nakon 3 do 4 tjedna, odnosno ovisno o stanju pacijentovog oporavka i tipu aktivnosti. Rezultati operacije vidljivi su odmah, ali finalni rezultat vidljiv je kroz par mjeseci kada nestanu sve otekline.

Normalna je pojava oteklina i hematoma koji tijekom postoperativne faze nestaju. Pacijentima koji imaju bolove preporučuju se analgetici, a nakon operacije doktor može propisati uzimanje lijekova za razrjeđivanje krvi kratko vrijeme nakon operacije. Pacijenti hodaju već prvi dan nakon operacije kako bi se spriječilo stvaranje ugrušaka. Tijekom šest tjedana postoperativnog oporavka nosi se steznik koji je podrška operiranom području, olakšava oporavak i postizanje finalnog rezultata operacije. Potrebno je posebno paziti u ranoj fazi pri kretanju kako bi rez pravilno zacijelio. Šavovi se mogu skidati najranije nakon 10 dana, ovisno o procesu cijeljenja. Pacijenti nakon estetske operacije opuštene kože trbuha mogu dobiti dren koji služi za odstranjivanje viška tekućih tvari i odstranjuje se kroz par dana, a tijekom drenaže može biti potrebno uzimanje antibiotika radi sprječavanja upala.

Rizici nakon operacije su kao kod svih većih operacija. Postoji rizik krvarenja, infekcije, reakcije na anesteziju, skupljanja tekućine ispod kože što se može smanjiti dreniranjem područja. Moguće je da se dio tkiva ošteti pri zahvatu, kao i da se promijeni osjetljivost operiranog područja ako se zahvate živci na tom tijelu, no to obično nestaje kroz oporavak.

Iskustva pacijenata nakon korekcije opuštene kože

Pacijenti Poliklinike Džepina nakon korekcije opuštene kože trbuha imaju puno više samopouzdanja zbog zadovoljstva novim izgledom. Abdominoplastikom se ne rješava samo estetski problem opuštene kože trbuha, već i zdravstveni jer se zahvatom jača trbušni zid. Rezultat zahvata je dugotrajan uz pridržavanje uputa za oporavak i održavanje stabilne kilaže.

Cijena korekcije opuštene kože trbuha

Poliklinika Džepina nudi svojim pacijentima više načina plaćanja. Cijenu korekcije opuštene kože trbuha, kao i cijene svih drugih zahvata pogledajte u cjeniku Poliklinike Džepina.

SAZNAJTE CIJENE

Stvarni rezultati nakon korekcije opuštene kože trbuha

Stvarni rezultati zahvata u Poliklinici Džepina poticaj su svima koji su nezadovoljni opuštenom kožom trbuha i razmišljaju kako riješiti taj problem. Fotografije prije i poslije korekcije opuštene kože trbuha najbolje govore koliko je operacija uspješna.

NE TREBATE SVE INFORMACIJE SAMI ISTRAŽIVATI

Otvoreno razgovarajte s nekim tko vas razumije i donesite informiranu odluku.
Cilj dr. Džepine je da se osjećate dobro u svom tijelu.
Ponekad jednostavno kroz razgovor da shvatite što je zapravo „normalno“ i kakav bi mogao biti realan ishod zahvata.

Što god odlučite, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Pitajte nas.